Hírek

Pénzért ütötte áldozatát


A megalapozott gyanú szerint D. Bálint Tibor hétfőn az esti órákban Hódmezővásárhelyen egy telephelyről követte a sértettet Lévai utcai otthonáig. Mikor az idős férfi be akart menni a házába, a gyanúsított megragadta, majd többször megütötte, miközben azt kiabálta, hogy „adjál pénzt”.  A sértett további bántalmazását egy arra járó férfi akadályozta meg, aki felszólította a gyanúsítottat, hogy engedje el áldozatát és értesítette a rendőrséget. A terhelt erre üres kézzel elmenekült a helyszínről.

A hódmezővásárhelyi nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként rövid időn belül megállapították a feltételezett elkövető személyazonosságát. Az egyenruhások a 47 éves férfit másnap a reggeli órákban elfogták és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra előállították. Ellene rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya D. Bálint Tibort őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

MH-CSMRFK