Hírek

Példaértékű a vásárhelyi és a makói kórház együttműködése


Zombor Gábor azt mondta, a két intézmény együttműködésével a költségek racionalizálása vagy a szakmai tevékenység megosztása során nyert tapasztalatok országosan is felhasználhatók lesznek.
Az államtitkár közölte, országszerte 160 helyen, mintegy 330 milliárd forintból folyik fejlesztés egészségügyi intézményekben, új műszerek érkeznek a kórházakba, rendelőintézetekbe, megújulnak a kórtermek, a műtő- és diagnosztikai blokkok. Kevés olyan intézmény van azonban, ahol Hódmezővásárhelyhez hasonlóan az orvosok és a szakdolgozók munkafeltételeit közvetlenül javító beruházásokra is jut forrás – tette hozzá.

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az akkori fenntartó, a hódmezővásárhelyi önkormányzat 2010-ben döntött a kórház fejlesztéséről, majd a következő évben nyújtott be rá pályázatot.
Az egészségügyi intézményben a 794 millió forintos összköltségű fejlesztés – amelyből 714 millió forintot uniós, mintegy 80 milliót pedig kormányzati forrás fedez – a közbeszerzési eljárás csúszása miatt csak 2013 augusztusában kezdődhetett el – közölte.
Az elmúlt 14 hónapban a kórház központi épületének alagsorában 274 férőhelyes öltözőt és új ruharaktárt alakítottak ki, és hamarosan befejeződik a központ sterilizáló korszerűsítése is. Akadálymentesítették az épületet, földszintjén a központi betegirányító kap majd helyet, és megújulnak az ápolási osztályok közösségi terei is – mondta a főigazgató. A beruházás várhatóan jövő januárra készül el teljesen.

MTI