Hírek

Lázár János Földeákon Hajnal Gábor polgármesterjelöltet támogatja


– Az érdekel engem, mi érdekli Önöket! – jelentette ki ma délutáni földeáki utcafórumán Hajnal Gábor, mintegy száz érdeklődő előtt. A polgármesterjelölt felsorolta programja fontosabb elemeit is, köztük, hogy célul tűzte ki tornacsarnok építését, a járdák felújítását, az iskola rendbetételét, de fontosnak tartotta az időseknél tett személyes látogatások bevezetését – ahogy az óföldeáki polgármesterként már bevezette. De megválasztása esetén újragondolná a község által biztosított szociális dolgokat, persze az alanyi jogon járó állami juttatásokat ez nem érintené.

Az óföldeáki polgármester, aki a vasárnapi szavazáson szeretné elnyerni a földeákiak bizalmát, támogatná a beiskolázás (óvodától az egyetemig) szülőkre háruló tetemes költségét is. Elmondta, hogy ha faluvezetővé választják, kerékpárral vagy gyalog közlekedik majd a kistelepülésen, hogy ne “rejtőzködő” polgármester legyen, hanem az emberek folyamatosan megtalálják gondjaikkal, észrevételeikkel. Programjában szerepel a megszüntetett fizioterápiai rendelés visszaállítása is, akár önkormányzati támogatással. – Olyan magasra szeretnék ugrani, amilyen magasra Önök ugratnak – mondta a polgármesterjelölt.

– Hajnal Gábor polgármesterré választását a kormány és én is támogatom – szögezte le a fórumon résztvevő Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A térség országgyűlési képviselője azonnal arra is kérte a földeákiakat, hogy vasárnap Hajnal Gáborra szavazzanak, aki Óföldeákon már bizonyított. Hozzátette: nem csak azért támogatja, mert két év alatt látta, mit tett a szomszédos kistelepülésért, de azért is, mert Földeákon megítélése szerint szükség van a változásra. Lázár János közölte: olyan embert kell választani, aki megpróbál változtatni a dolgokon annak érdekében, hogy élhetőbbé tegye a falut.

Bejelentette, hogy a kormány 2,5 milliárd forintot különített el, hogy abból rendbe tegyék a Földeák és Makó közötti utat. Nem titkolta, hogy azt szeretné, ha a jövőben a külön kistérséget jelentő Földeák, Óföldeák és Maroslele együtt tudna dolgozni. Csak azon múlik mindez – hívta fel rá a figyelmet -, hogy kiket választanak meg az emberek vasárnap.

További képeink: