Makó

200 ezret ér a zoknis rabló


Mint arról már beszámoltunk, október 1-én 0 óra 47 perckor egy férfi arcát eltakarva bement a Szeged, Rókusi körúton lévő egyik Nemzeti Dohányboltba. Az ott dolgozó eladót egy késsel megfenyegette és a bevétel átadására kényszerítette, majd elmenekült. A támadásról az üzlet kamerája felvételt készített. A Szegedi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást.

A rendőrség várja annak a fiatalembernek a jelentkezését, aki október 1-én 0 óra 33 perckor rágót akart venni Szegeden, a Rókusi körút 74. szám alatti Nemzeti Dohányboltban. Kérik azok jelentkezését is, akik a biztonsági kamera felvételein látható támadót felismerik, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek.

Az elkövető 27 év körüli, körülbelül 175-180 centiméter magas, vékony testalkatú férfi. Barna, rövid hajú, az orra az orrnyereg résznél ferde. Az elkövetéskor sötét, vélhetően barna cipőt, kopottas kék farmernadrágot, szürke színű felsőt és zöld baseball sapkát viselt. Kezére zoknit húzott, arcát fehér-fekete kockás kendővel takarta el.

Bejelentés a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának 62/562-423-as számán, a 112-es segélyhívón, vagy a Telefontanú 0680-555-111-es zöld számán tehető (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.).

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 ezer forint díjat tűzött ki a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A dohánybolt sérelmére korábban már követettek el bűncselekményt. Az abban az ügyben kitűzött nyomravezetői díj továbbra is érvényben van.

MH-CSMRFK