Hírek

Simonné Óföldeák társadalmi polgármestere lenne


A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője közölte, hogy a választók figyelmébe ajánlja a függetlenként, de Fidesz támogatással a polgármesteri székért induló Simonné Sinkó Erikát, a helyi szociális otthon vezetőjét, míg a jelenlegi polgármester, Hajnal Gábor mögött áll a szomszédos Földeák vezetéséért folyó küzdelemben.

– Földeák szerencsés helyzetben van, hiszen a sztráda közelsége miatt Szeged is közel van a maga oktatási, kulturális, szociális és munkalehetőségeivel, de közel van hozzá Makó és Hódmezővásárhely is – fogalmazott a miniszter, aki elárulta, hogy a számára egységes területnek tekintett Óföldeák, Földeák és Maroslele között éppúgy kerékpárút építést szorgalmaz, ahogy a választókörzet határmenti települései közt is. Bejelentette ugyanakkor, hogy 2015-ben felújítják az óföldeáki erődtemplomot is. Elmondta ugyanakkor, hogy a kormány és a saját törekvése, hogy Óföldeák a fiatalok számára is megélhetést biztosító település legyen.

Simonné Sinkó Erika közölte, megválasztása esetén társadalmi megbízású polgármester lenne, s a falu mellett tovább vezetné a helyi szociális otthont is, s az abba megüresedő állásokra helyi, képzett munkavállalókat alkalmazna. A polgármesterjelölt programjában szerepel a fiatalok segítése  az egészségügyi szűrővizsgálatok kiterjesztése, a falugondnoki szolgálat erősítése, illetve a Návay kúria és a művelődési ház felújítása. Ennek a terve kész, már “csak” a pénz kell hozzá. És szívesen venné, ha annyi gyerek születne a községben, hogy működjön az óvoda is.