Hírek

Két helyszínen emlékeztek meg az aradi vértanúkról Makón

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vértanúira 5 órától emlékezett a nemzeti gyásznapon a Jobb Makóért Egyesület.  – 2014. október 6-a, vértanúink emlékezetének 165. emléknapja lakóvárosomban a tábornokok által képviselt önzetlen, közösségért történő szolgálatot jelenti. Olyan szolgálatot, amely a közösség érdekeként, mint legfelsőbb értékként van jelen a hatalmi pozitúrával, egyszemélyes döntéshozatallal szemben. Ez a társadalmi, emberi és erkölcsi érték olyan új korszakot, fejlődést adhat, amely közösségünk, Makó városának felemelkedését nyújtja – mondta Farkas Éva Erzsébet, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Makói Tankerületének igazgatója, aki emlékbeszédében felidézte a szabadságharc, majd az azt követő megtorlás időszakát.
A megemlékezést a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézmény diákjainak emlékműsorát láthatták (felkészítő tanárok: Dancsi Györgyné és Gilinger Ildikó).

Képek a Jobb Makóért Egyesület megemlékezéséről:

A makói önkormányzat Kossuth-szobornál rendezett megemlékezésén közreműködött a Forgatós táncegyüttes és a Dr. Mihálka György Vegyeskar, majd a résztvevők mécseseket helyeztek el a szobor talapzatánál.

Képek a városi megemlékezésről: