Makó

Morvai Krisztina cigány vezetőket is felkeres


Az ellenzéki politikus Makón, Szíved joga! című körútja első állomásán azt mondta, tervei szerint az országjárás után egyéves tájékoztató kampányba kezd.

A mostani egyhetes programmal kapcsolatban kijelentette: sok emberrel együtt elege van abból, hogy ami Magyarországon megy politika címén, az nem más, mint pártok egymás elleni folyamatos gyalázkodása és személyeskedése.

– Jogász vagyok, az a hivatásom, hogy sokszor ellehetetlenült helyzetbe került vagy egyébként gyenge pozícióban lévő eltaposott, kizsákmányolt emberek mellé odaállva harcoljak a jogaikért – mondta. Ezért a következő egy hétben emberi jogi megközelítésben beszélget az érdeklődőkkel több témáról – tette hozzá.

Ezek között vannak például a munkavállalói jogok, a gazdák jogai, téma lesz a kisvállalkozók helyzete, foglalkozik a bűncselekmények áldozatainak jogaival és a bűnmegelőzéssel is. A határon túli magyarság helyzetét is vizsgálja majd mint emberi jogi kérdést. Morvai Krisztina a fogyasztóvédelmen belül kiemelt ügynek tartja a bankok ügyfeleket megtévesztő magatartását, amely szerinte továbbra sem változik.

 

MH-MTI