Hírek

Két helyszínen is zajlik a makói szűrőnap


Már kora délelőtt ötvennél is többen vettek részt a makói Kelemen utcai bolt előtti, illetve a Tulipán utcai orvosi rendelőnél zajló egészségügyi szűrésen. A Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Program jóvoltából rendezett, ma délután 4 óráig tartó szűrést, illetve a holnapit közkívánatra rendezték. Ugyanis főleg az idősebbeknek messze volt a múlt hét végén, a József Attila Gimnáziumban rendezett hasonló program.

– A kormány kiemelt célja a háziorvosi rendelők támogatása, s a betegségmegelőzés érdekében hamarosan kiterjesztik az állami szűrőprogramokat  – jelentette ki a mindkét helyszínre ellátogató Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, a makói-vásárhelyi térség országgyűlési képviselője hozzátette: kiváló eredményekkel évek óta zajlik hasonló program Vásárhelyen, mely eredményeit szeretné megismételni a makói kórház. Hozzátette, dr. Nagy Jenőt nem pártpolitikai céllal, hanem azért indítják a helyhatósági választáson, hogy az képviselje az egészségügyet a városvezetésben.

Kallai Árpád főigazgató elmondta: alapvető egészségügyi szűréseket végeznek el ezen a hétvégén a város öt helyszínén, annak érdekében, hogy időben felfedjék, hogy mielőbb gyógyítani lehessen a különféle betegségeket. Hozzátette: a program révén Vásárhelyen 70 százalékra emelkedett a város lakóinak átszűrtsége, míg Makón ez jelenleg csak 40 százalékos. Ezt szeretnék emelni, hiszen az egészséges élet mindenkinek jár – idézte a mottót.

Dr. Nagy Jenő, a  Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház főigazgató helyettese, a program vezetője elmondta, az augusztusban kezdődött és jövő év végéig tartó Makói Kistérségi Egészségfejlesztési Programmal, azaz a különböző szűrésekkel a város környéki kistelepülésekre is eljutnak.

+++

Vasárnap reggel 8-tól délig egyszerre két helyszínen is, így a Szent István téren a gimnázium előtt, illetve a kispostánál állnak majd a szűrőbuszok.

További képeink a szűrőnapról: