Hírek

Főzőverseny és útavatás színesítette a királyhegyesi falunapot


Horváth Lajos polgármester és Lázár János avatták fel ma délelőtt a királyhegyesi falunap keretében a Jókai utcánál azt a 4 utcát, melyet 25 millió forintból újított fel a helyi önkormányzat. A költségekből 10 milliót abból a pénzből álltak, melyet jutalmul azért kapott a község, mert nem volt az állam által átvállalható adóssága, a másik 10 milliót pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője biztosított.

Az útavatás.

Horváth Lajos polgármester már a főtér mellett felállított nagysátor színpadán sorolta fel a 170 éve alapított kistelepülés utolsó néhány évének eredményeit, fejlesztéseit, hangsúlyozva, hogy ezeket közösen érte el a 700 fős kistelepülés, mely központját és fontosabb részeit immár 40 térfigyelő kamera teszi biztonságosabbá. Mint elmondta, cél az összes belterületi utca felújítása és a külterületi mezőgazdasági utak rendbetétele.

Lázár János a színpadon. Gratulált a királyhegyesieknek a falufejlesztés eredményeiért.

Lázár János köszöntőjében gratulált a királyhegyesieknek az eddig közösen végett munkájukért, hiszen – mint hangsúlyozta – a kormány célja, vidéken munkát teremteni, s élhetővé tenni minden települést. Megköszönte ugyanakkor azt a megelőlegezett bizalmat, melyet maga kapott a királyhegyesiektől az országgyűlési választásokon. Hozzátette, igyekszik azt megszolgálni, két ügyben pedig már segített.

Hozzátette: a térfigyelő kamera pályázaton 2200 település indult, de csak 177, köztük Királyhegyes nyert. – Nekem volt megtiszteltetés, hogy támogathattam Önöket – mondta.

További képeink: