– Két hete vettem észre, hogy anyósom Pipacs utca háza elől valaki felszedte a régi beton járólapokat. Már örültem is, hogy ide is elért a járdaprogram, mely a szomszédos utcákon most is javában zajlik, de kiderült, tévedtem – mondta Görbe János. A makói férfi két héttel ezelőtt vette észre, hogy az út felől zöld növényzettel takart járdaszakról valakik az éjszakai órákban elvittek 150 járdalapot. Akkurátusan dolgozhattak, hiszen egyet sem törte vagy hagytak a helyszínen.

– Felhívtak a városrész képviselőjét Gáspár Sándort, aki nem tudott róla, hogy ezt az önkormányzat szedette volna fel. Pedig még a Hagymatikumban dolgozó a közelben élő vak masszőrt is meglepte,a járda hült helye. Munkába menet majd orra bukott a visszamaradt göröngyös talajban.

Itt a vége, fuss el véle?

Görbe János nem volt rest, felhívta a makói kapitányságot is, ahol készségesen meghallgatták, majd azt tanácsolták, hogy az anyósa (lévén előle tűnt el a járda) személyesen fáradjon be a rendőrségre, s tegyen feljelentést.

– Anyósom 87 éves, ne várják már, hogy megtegye az odavezető utat, ráadásul nem az övé a járda, hiszen az a közterületen volt, hanem az önkormányzaté. Oda is szóltam, de hiába, két hete semmi sem történt. Azaz dehogynem, hol a por, hol a sár váltogatja egymást a járólapok hűlt helyén – panaszolt Görbe János.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest