– A konzultációkon és az utcafórumokon felmerült az, hogy egy 20 évnyi városvezetés után melyek lesznek a mi első döntéseink, terveink, melyet városvezetőként el szeretnénk indítani. A hét végén minden háztartása eljuttatjuk azt a levelet, melyben 7 pontban soroljuk fel első tervezett intézkedéseinket – indokolta a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, miért is állítottak össze 7 újabb programpontot. Hozzátette teljesen más szemléletmóddal kívánja irányítani a várost, nyitott, kétirányú kommunikációt tervez a városvezetés és a makóiak között. De rendszeresen tájékoztatni fogja az embereket a mindenkit érintő döntésekről és tervekről is.
A 7 pont:
1.: November 1-től meghosszabbítja a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási idejét minden nap este 7 óráig.
2.: Két alpolgármesterrel dolgozna, az egyikük a gazdasági, kulturális és egészségügyi, míg a másikuk a szociális és városüzemeltetési feladatokat látná el, hogy a városvezetés hatékonyan képviselje a makóiak érdekeit.
3.: Haladéktalanul vizsgálatot indít a város által 2006 és 2014 között megvalósult fejlesztéssekel kapcsolatban, s azok eredményét nyilvánosságra hozza.
4.: Megvizsgálják a város költségvetését, s amennyiben szükséges, módosítják azt, hogy segíteni tudják a rászorultakat. Még az idén megteremtené azon fiatalok továbbtanulásának támogatását, akik anyagiak híján ezt nem engedhetik meg maguknak.
5.: Azonnali hatállyal kezdeményezi a kormánynál, hogy az 10 évre vállalja át a makói fürdő veszteségeit. Mindez nem veszélyezteti a Hagymatikum bővítését.
6. Azonnal tárgyalásokat kezdeményez a kormánnyal egy olyan együttműködési megállapodás megkötéséről, mellyel Makó nyerni fog,  mert a helyi munkaadók és munkavállalók számára tervezhetővé és biztonságossá válnak a következő évek.
7.: Együttműködési megállapodás megkötését kezdeményezi a megyei és a városi rendőrkapitánysággal Makó közlekedésének és közbiztonságának megerősítése érdekében. Már indén novemberben  elkezdődne a posztos rendőr program, mely minden városrésznek állandó rendőri jelenlétet garantálna.

A polgármesterjelölt ismét hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP városi és városrészekre bontott programját teljes mértékben támogatja a kormány.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest