A makói Feltámadás utca 20. számú ház előtti közvilágítási lámpát – a környéken lakók emlékezete szerint -, még 1996 körül szerelték le és vitték el valakik, feltehetően az akkori démászos szakemberek. Az utcabeliek azóta is békése és felettébb türelmesen várják, hogy új armatúrát rakjanak fel, s a régi higanygőz helyett minimum olyan erős fényű lámpa mutassa az arra járóknak sötétedés után, mint a város (és az utca) többi részén.

Türelmesek voltak, hiszen többször is jelezték a tarthatatlan helyzetet az önkormányzatnál, majd – mivel majd két évtizeden át semmi sem történt -, végül tavaly a városrész jelenlegi települési képviselőjétől kértek segítséget.

– Az önkormányzatnál addig szorgalmaztam a közvilágítás visszahelyezését, míg végül szeptember 8-án a város megrendelte azt az EDF-DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft-nél. A lámpatest és visszahelyezése árát a képviselői alapom terhére szereltetik fel, mintegy 56 ezer forintért. Az áramszolgáltató levelében közölte, október 3-ig, azaz máig felszereli a hiányzó közvilágítást – mondta Kovács Sándor képviselő.

Villanypostát küldtek, szerelőt nem.

Mindezek hallatán mindenki elégedetten hátradőlhetne a karosszékében, miszerint való igaz: Makón minden gördülékenyen, flottul megy.

Ne tessenek örülni: hírportálunk kérésére Kovács Sándor képviselő ma napközben, majd szürkület után is kiment a helyszínre. És mit gondolnak milyen közvilágítási eszközt látott a 20 éve hiányzó helyén? Igen, olyat, amelyet most a legtöbben gondolnak: semmilyet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest