A táblát Buknicz Ivett, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnök asszonya nyújtotta át Kincses Tímea intézményvezetőnek. Buknicz Ivett méltatta a Bartók iskolával való együttműködés lehetőségét, gondolataiban kitért a Vöröskereszt munkájának jelentőségére.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt 2001-ben indította el Bázisiskola Programját. Célja, hogy a csatlakozó intézmények számára természetessé váljanak olyan korszerű, életmódbeli magatartásformák, amelyek nem csak egészségük megőrzésében, hanem felelősségteljes közösségi szerepvállalásukban is kulcsfontosságúak. A bázisiskola elnevezés arra is utal, hogy ezen iskolák a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tagjainak és önkénteseinek fontos bázisai és ezért a szervezet nagy becsben tartja mindnyájukat.
 Az ünnepséget megtisztelte Kovács Dávid, a szervezet szakmai vezetője és Vass Sándorné, a Magyar Vöröskereszt makói területi vezetője.

Farkas Éva köszönte meg az iskolát ért  megtiszteltetést.

Farkas Éva, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Makói Tankerületi Igazgatója virággal köszönte, hogy a fenntartásukban lévő Bartók Székhelyintézményt ilyen megtiszteltetés érte. Gondolataiban kitért a Vöröskereszttel kapcsolatos személyes élményére, családja számára miért volt életmentő a szervezet.

Az intézmény már 2010 óta minden ősszel és tavasszal véradást szervez a szülők és a pedagógusok részére. Évente két alkalommal rendezett egészséghetükön előadókat hívnak, illetve szűrővizsgálatokat szerveznek. Ezek a rendezvények mindig nagy érdeklődést váltanak ki a diákok között. Az iskola vállalta, hogy minden évben helyet ad az elsősegélynyújtó verseny területi fordulóinak, illetve egy csapattal benevez a versenyre.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest