Makó

Milyen polgármester szolgálja jobban Makó érdekét?


“Megterhelő év végéhez közeledünk politikai szempontból, ugyanis túl vagyunk egy országgyűlési, egy európai parlamenti választáson és még előttünk az önkormányzati választás. Mindenhonnan politikai kampány programok zúdulnak ránk, jól időzített önkormányzati beruházások átadásba botlunk lépten-nyomon. Rengeteg inger ér mindenkit minden felől és hajlamosak vagyunk elfeledni, hogy a helyi érdekképviseletéről kell most döntenünk, ami a legfontosabb nekünk, városunknak.

A hozzám is eljutott 2002-es MSZP kampány szórólap kapcsán jutott eszembe, hogy Buzás polgármesterjelölt úr is vitathatatlanul a város érdekeit tartotta szem előtt, mikor az akkori MSZP kormány és miniszterelnök támogatásával kampányolt a polgármesteri székért. Tisztában volt – és a mai napig is -, hogy egy város érdekeit a polgármester a kormány bizalmával tudja a leghatékonyabban képviselni. Ahogy egy család tagjai, úgy a politikában is a „politikai családok” tagjai is kiállnak egymás mellett, ahogy az történt 2002-ben az MSZP részéről Buzás polgármesterjelölt úr mellett a szóróanyag alapján. Én ebben semmi kivetnivalót nem találok, ahogy abban sem, hogy a jelenlegi FIDESZ-KDNP kormány is kiáll családtagja, Farkas Éva polgármesterjelölt asszony mellett.

Buzás polgármesterjelölt urat egy elvhű, véleményéhez ragaszkodó politikusnak ismertem meg, aki elkötelezett a helyi érdekek képviselete mellett. Ezen erényei alapján joggal feltételezhetem, hogy 2002-es véleményét mai is vallja, hogy városunk érdekeit a kormány támogatását élvező polgármester hatékonyabban tudja képviselni.

Az a bizonyos 2002-es kampánylap. Most ismét a postaládákba került.

A választás persze a makóiak joga, mindenki döntse el, hogy mi szolgálja a város érdekét Buzás polgármester-jelölt úr szavai alapján, a mai helyzetre formázva:

Döntse el Ön! Mi Makó érdeke FIDESZ-es kormány alatt: ellenzéki vagy FIDESZ-es polgármester?”

Makó, 2014. október 1.

Bakos Tamás
Fidesz alelnök