Makó

Buzás Péter exkluzív interjúja – csak olvasóinknak


Korom András – Makó

Makó jelenlegi polgármestere arra hivatkozott, hogy hírportálunk elfogult, s az utóbbi időben számos olyan eseményről szóló írásunkban a nevét sem említettük meg, vagy lehagytuk az azokon készült fényképekről, melyen részt vett és felszólalt – konkrétan a Glorius Hotel megnyitóját nevezve meg. Így akarata szerint közöljük a vele “készült” interjút.

Makó Híradó: – Ön 1994 óta Makó polgármestere, s számos a város jelenlegi életét meghatározó fejlesztés fűződik az elmúlt húsz évhez. Melyikre a legbüszkébb és miért?

Buzás Péter: ………………………………………………….

Makó Híradó: – Választási programja központi eleme, hogy folytatódjék a városfejlesztés. Pontosan mire gondol?

Buzás Péter: ………………………………………………….

Makó Híradó: – Azt mondta, hogy a következő öt évben a családok lesznek a központban. Mit jelent ez, milyen lépéseket tervez, ha újra Önnek szavaznak bizalmat?

Buzás Péter: ………………………………………………….

Makó Híradó: – A makóiak jó része szerint nagyon szükség lenne a városban egy zöldségfeldolgozóra. Újraválasztása után hogyan tud ennek érdekében lépéseket tenni?

Buzás Péter: ………………………………………………….

Makó Híradó: – Milyen testületre számít? Meglesz a polgármesteri többség mint jelenleg, vagy ellenzéki többséggel kell majd a várost vezetnie?

Buzás Péter: ………………………………………………….

Makó Híradó: – Újraválasztását követően hogyan gondolja az együttműködést a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjével, aki a vele készített interjúnkban kijelentette: “A kormány szövetségesként tekint Makóra, ehhez azonban arra van szükség, hogy a helybéliek olyan polgármestert válasszanak, aki szintén szövetségesnek és nem ellenségnek tekinti a kormányt.”

Buzás Péter: ………………………………………………….

Makó Híradó: – A makói választópolgárok nevében köszönjük az interjút.


+++


Buzás Péter egyébként számos nyilvános rendezvényén, a Délmagyarországnak adott interjújában és a makói vállalkozók legutóbbi fórumán is kijelentette: 1000 új munkahelyet kíván teremteni a következő négy évben, ahogy tette ezt ebben a ciklusban is. Csapatával közreműködnének egy új zöldségfeldolgozó létesítésében, szüksége van a városnak az észak-keleti elkerülőútra, a fürdő és a könyvtár bővítésére, megoldaná a csapadékvíz-elvezetést és támogatnák a város 96 civil szervezetét. És újjáválasztása után is számít a kormány további támogatására.


+++


Buzás Péter a Makó Híradón


Buzás Péter polgármester egyébként folyamatos szereplő hírportálunkon. A kampányidőszakban – a teljesség igénye nélkül – itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt is tudósítottunk tevékenységéről.