Korom András – Makó

A közmunkaprogramban résztvevők közül ma 186-ot – a város érdekében végzett munkájuk elismeréseként – kétféle menüvel, hagyományos rántott szelettel, illetve sajttal és baconnal töltött szelettel és burgonyapüré látták vendégül ma este a makói Zöldért étteremben rendezett vacsorán, s fogják holnap a dolgozók másik felét ugyanitt. A két rendezvényre összesen 383 meghívót küldtek ki.

Buzás Péter köszöntötte a vacsora résztvevőit.

Buzás Péter polgármester elmondta: nagyon sokat köszönhet a város a közmunkaprogramnak az mindig fontos volt, évek óta nagyon sokat köszönhet a város nekik. Idén nyáron például 24 városi intézményben 15 ezer négyzetmétert festettek ki. Makó polgármestere hozzátette, annak ellenére, hogy most kampányidőszak van, ezt a jutalmazást nem tekinti annak, hiszen a közmunkások döntő részének holnap megszűnik a munkaviszonya. Elmondta, rendszeresen köszöntik őket, igaz volt olyan év, melyben ez kimaradt.

Hozzátette: a térség országgyűlési képviselőjéhez fordul majd, hogy a közmunkaprogramban résztvevők differenciált béremelésben részesüljenek. Közölte, hogy a vacsorát nem állami, hanem a képviselő-testület által megszavazott önkormányzati pénzből fizetik.

Weszelyné Végsheő Henriett, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje azonban felháborítónak tartja, hogy a város polgármestere a közmunkásokat és a közfoglalkoztatottakat használja fel a kampányában annak fényében, hogy a baloldal országos kampányában folyamatosan támadta a kormány közmunkaprogramját.

Weszelyné Végsheő Henriett szerint felháborító, hogy a közmunkásokat kampánycélra használják.

Kötelesné Oláh Edit, aki raktárosként dolgozik a közmunkaprogramban, hírportálunknak elmondta: másfél éve dolgozik közmunkásként, s nagyon elégedett vele, hiszen előtte sokáig nem talált magának állást. Mint mondta, hasonló vendéglátáson, közös vacsorán még nem vett részt, hiszen ilyet tavaly nem rendeztek, ám hallott arról, hogy a korábbi években tartottak ilyeneket.

Kötelesné Oláh Edit már hallott arról, hogy rendeztek ilyen vacsorát, de tavaly nem volt ilyen.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest