Szilágyi Lajos, a pályaépítésre pályázó Marosmenti Mocorgók Egyesület egyik vezetőségi tagja a pályaépítés történetét felidézve elmondta: az ezzel kapcsolatos 34 milliós pályázatra az önkormányzat hívta fel a civil egyesület figyelmét. A pálya, melyhez hasonló csak kevés van az országban – legközelebb Hódmezővásárhelyen -, már az avató előtt közkedvelt lett, s a kellő közvilágításnak köszönhetően sötétedés után is használható.

Buzás Péter polgármester köszöntőjében azt mondta, hogy lehet, hogy majdan egyszer maga is végigfut rajta, ám egyelőre megelégszik, hogy szobabiciklin teker le 17, vagy jó időben még ennél is több kilométert.

– Bár az avató ideje a kampányidőszakra esik, de nem emiatt avatják éppen most, hiszen a választástól függetlenül a város feladata az, hogy segítse a Makón működő 96 civil szervezetet. Ahogy ez ügyben a Mocorgókkal, vagy korábban a lovasokkal, vagy a tűzoltóüdülőt vendégházzá átalakító Makó és Térsége Turisztikai Egyesülettel tették – fogalmazott.

A futópálya emléktáblája avatását követően a résztvevők közös bemelegítésen vettek részt, majd elstartolt a rajt, s a pályán mindenki annyi kört tett meg, amennyihez kedve (és ereje) volt.

Képgalériánk:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest