A megalapozott gyanú szerint P. Róbert a múlt szerdán Makón az egyik áruház parkolójában megfenyegette egy gyermekotthonos társát, majd a megfélemlített fiútól 4 ezer forintot vett el egy korábbi ezer forintos tartozásra hivatkozva.

A gyanúsított szombaton délután 4 óra körül a sértettet a csanádpalotai gyermekvédelmi intézményben lévő szobájában kereste fel. Ezúttal 8 ezer forintot követelt tőle a régi adósságra hivatkozva. Ekkor többször meg is ütötte fiatalkorú ismerősét, aki könnyebben megsérült. Az időközben megérkező gyermekfelügyelő felszólította a gyanúsítottat, hogy hagyja abba társa bántalmazását. Erre az megragadta a felügyelő karját, életveszélyesen megfenyegette, majd elhagyta az intézményt.

A járőrök rövid időn belül elfogták a 19 éves terheltet és előállították a Makói Rendőrkapitányságra. Ellene önbíráskodás bűntette és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók P. Róbertet őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészségen, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a gyanúsított előzetes letartóztatására.

MH-CSMRFK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest