Újabb szakrendelés indult a makói kórházban, ezúttal a makói és a kistérség településen élő gyerekek és szüleik dolgát könnyítve meg a gyermekrehabilitációs rendeléssel. Ilyen itt még sosem volt!

A házi-, illetve a házi gyermekorvos beutalójával kell időpontot kérni a makói kórház nemrégiben indult gyermekrehabilitációs rendelésére. Dr. Vereska Ágnes kedden és csütörtökön délelőtt rendel. A hozzá beutalt gyerekek az első alkalommal állapotfelmérésen vesznek részt, majd ezt követően nem csak orvos, de gyógytornász is foglalkozik velük, az erre kialakított játszó szobában. Valamennyi kis páciens kontrollvizsgálatokon is átesik.

A Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház gyermekosztályán dr. Vereska Ágnes csecsemő- gyermekgyógyász és mozgásszervi rehabilitációs szakorvos várja a megkésett fejlődésű, volt koraszülött, vagy érett újszülött babákat, akiknek gyógytornára, fejlesztésre van szükségük, vagy koraszülött utógondozásra.

A vizsgálót minden szükséges eszközzel felszerelték.

A doktornő azokat a tartós gondozásra szoruló mozgás- vagy halmozottan sérült gyermekeket is várja, akiknek fejlesztésre, gyógytornára, gyógyászati segédeszközökre van szükségük (végtagsínek, ortézisek, ortopéd cipő, járógép, kerekesszék) vagy pelenkajavaslatra, de az operált, utókezelésre szoruló gyermekeket is gondozásra, gyógytornára, gyógyászati segédeszköz ellátásra (járóbot, végtag sínek, kádülőke, szobai WC stb.).

A rendelésen az óvodás-, iskoláskorú gerincdeformitásos, tartási hibás gyermekeknek gyógyúszás- javaslat kiadására is van lehetőség, de a ellátják a sérülésekkel, tartós ízületi-, izomfájdalommal szenvedőket is. A deformitások esetén tape-kezelés a színes, rugalmas szalagokkal.

A szakrendelésen elérhetők a különféle rehabilitációs módszerek: klasszikus gyógytorna, TSMT elemek, Katona módszer is.

A rendelésre a makói kórház: 62-511-151/242 mellékén kedden, csütörtökön 9-10 óra között lehet időpontot kérni. További információk kaphatók: info@gyermekvaro.hu email címen vagy a Facebookon Gyermekváró címszó alatt.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest