Korom András – Makó

– Felkapta az ellenzék az 1700 milliárd forint megszorítást… Tényleg az lesz? – kérdeztük a nemzetgazdasági minisztertől a makói Váll-Ker Kft-nél szombat délután tartott fórumát követően.
– Teljesen komolytalan és megalapozatlan amit az ellenzék maga barkácsolt össze, úgy tűnik olyan nagy baj van a másik oldalon, hogy csak avval a logikával tudnak gondolkodni, olyan számokat tudnak kitalálni, amelyre korábban sok példa volt. A magyar kormány a gazdaságpolitika semmiféle módosítására nem készül. Munkahelyteremtésben, gazdasági növekedésben gondolkodunk. Nem is lenne rá ok, miért is kellene bármiféle megszorítást végrehajtani, ugyanis a gazdaság jó állapotban van, a hiányszámot év végére tudjuk teljesíteni, az adósságállomány csökken. Azt gondolom, hogy ebben a kérdésben azokkal van baj, akik még mindig ugyanannak a régi iskolának, ugyanannak a szemléletmódnak a hívei, akik nem tudnak másban, csak a megszorításokban gondolkodni.

– Milyen jövője lehet Makónak?
– Az egyik legígéretesebb területe az országnak a dél-alföldi régió, ahol nagyon sok kiaknázatlan potenciális lehetőség van még különféle fejlesztési programok kapcsán. Nem csak arra gondolok, hogy majd az iparosítás, az iparfejlesztés el fogja érni egyre erősebben ezt a térséget, de arra is, hogy az egészségügyben, a turizmusban, a víz- és szennyvízkezelési technológia megvalósításában számos olyan pályázati lehetőséget tudunk megnyitni, melybe a Makón és a város környéki településeken élők is be tudnak majd kapcsolódni.

– Ön szerint mi az október 12-i helyhatósági választás tétje?
– Az, hogy ahhoz a gazdaságfejlesztési programhoz, kormányzati politikai irányhoz, amit az elmúlt években képviseltünk, ahhoz hogyan tudnak felzárkózni, illetve bekapcsolódni az önkormányzatok. Azt javaslom mindenkinek, hogy október 12-én menjen el szavazni, fontolja meg, kire adja a voksát. Támogassa azokat a jelölteket, akikkel az értékazonosság talaján állunk, akikkel sokkal könnyebb szót érteni a gazdaságfejlesztési vagy akár más társadalompolitikai kérdésekben – mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest