A Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban az utolsó munkálatokat végzik a 125 milliós uniós támogatásból készülő Egészségfejlesztési Iroda építésén. A hamarosan a rendelőintézet felől megközelíthető irodába azokat várják, aki szeretnének életvezetési tanácsokat kapni, illetve valamely szenvedélyüktől megszabadulni – derült ki a ma délutáni kórházi sajtótájékoztatón. A Makói kistérség nyitányaként szombaton kora reggel kezdődik a József Attila Gimnáziumban a program, ahol egészségszűrésekkel, újraélesztési bemutatóval, és a szomszédos Petőfi parkban futóversennyel várják a makói és a környékbeli településen élőket. A délelőtt 10-kor kezdődő egy, két és három kilométeres futóversenyeken résztvevők közt kerékpárokat és a kalandparki belépőket sorsolnak ki.
A jövő októberig tartó egészségfejlesztési program szakmai irányítását Nagy Jenő kardiológus, főigazgató-helyettes végzi, míg a Makó Kistérség Egészségfejlesztési Iroda munkáját Gyurisné Pethő Zsuzsanna koordinálja.

Az iroda, melyben három makói dolgozik majd, nem csak Makón szervez az egészséges életmóddal és a testedzéssel kapcsolatos rendezvényeket, de a makói járás valamennyi kitelepülésén tartanak ilyet.

– Lassan két esztendeje kötött “házasságot” a makói és vásárhelyi kórház, s akkor nagyon sokan kétkedve figyelték ezt a folyamatot. Akkor azt ígértük, hogy a kórház múltját figyelembe véve ,a jelenkor és a jövő elvárását szem előtt tartva igyekszünk fejleszteni, mind a makói kórház szakellátási feladatait, mind azt a népegészségügyi mozgalmat, melyet Vásárhelyen már évekkel ezelőtt elindítottunk – mondta Kallai Árpád. Hozzátette: – A jelenlegi építkezés ékes bizonyítéka annak, hogy érdemes hinni a szavunknak, hiszen egy 125 millió forintos beruházás valósul meg, melynek csak egyik eleme a programiroda építése.
Azt kérte, minél többen vegyék igénybe a makóiak és a térségben élők közül az egészségfejlesztési program által nyújtott lehetőségeket.

A szombati program:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest