10 héten keresztül keddenként és csütörtökönként 2×45 percre ismét iskolapadba ült az a húsz makói nyugdíjas, akik a makói Lakóközösségi Információs és Szolgáltató Iroda szervezésében és a Makói Általános Iskola együttműködésével tegnap délután ismerkedtek a számítógéppel. Szó szerint, hiszen az első óra elején megtudhatták, hogy melyek az asztali komputer részei, mit rejt maga a számítógép háza, illetve melyik csatlakozón milyen adatok jönnek ki, vagy mennek oda be.

 

A résztvevők a tanfolyam végére alapfokú felhasználói jártasságot szerezhetnek, azaz tudnak majd böngészni a világhálón, levelet küldeni, skype-olni, illetve a keresőprogramokat használni, ahogy teszik ezt gyerekeik és unokáik.

A tanfolyam része annak a közösségi élet fejlesztését célzó programsorozatnak, mely megvalósítására az Új Széchenyi Tervtől nemrégiben közel 30 millió forintot nyert a Jobb Makóért Egyesület. A program célja, hogy a Csanád vezér téren, a Deák Ferenc utcán és a Rudnay lakótelepen élők jobban megismerhessék egymást.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest