Makó

Felborult egy busz Földeáknál – frissítve


A kétszintes – a járművön olvasható feliratok szerint Olaszország és Románia között közlekedő – busz ablakait a tűzoltók több helyen is kitörték, azokon keresztül menekítették ki az utasokat.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a helyszínről tizenhárom embert szállítottak kórházba a mentők, az elsődleges adatok szerint közülük ketten sérültek meg súlyosan.
A rendőrség tömegszerencsétlenséget eredményező közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indított nyomozást a busz sofőrje ellen – tudatta a százados.

MTI Fotó: Donka Ferenc

Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a helyszínre érkező makói tűzoltók egy vízszállító járműhöz kötve stabilizálták a buszt, mert félő volt, hogy teljesen felborul.

A busz sértetlen utasait, tizenkilenc embert a makói rendőrkapitányság épületébe szállították, és ott enni és inni kapnak – tudatta a hadnagy.

 

Korábban írtuk:

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy Rómából Ronániába tartó román rendszámú autóbusz az oldalára borult az útmenti mintegy 10 méter mély árokba borult az M43-as autópálya földeáki lehajtójának közelében. A sztrádáról lehajtó busz vezetője későn fékezett, a járművel végigszántott a körforgalom földdel borított középső részén, majd belecsúszott az árokba.

A balesetben huszan könnyebben, míg ketten súlyosan sérültek meg. A mentés idején teljes az útlezárás. A földeáki úton kilométeres a kocsisor, Vásárhely felé Maroslele felé lehet kerülni.

MH-CSMRFK