Hírek

17 éves lányt akart megerőszakolni – elkapták


A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába tegnap késő este érkezett bejelentés arról, hogy valaki meg akart erőszakolni egy nőt. A helyszínre irányított járőröknek a 17 éves sértett elmondta, hogy hazafelé tartott, amikor a Szeged-Szőreg és Újszentiván közötti vasúti átjárónál egy férfi megtámadta. Az árokba lökte, nadrágját és alsóneműjét lehúzva közösülni akart vele. A támadó végül a sértett ellenállása miatt felhagyott az erőszakkal, magához vette a lány telefonját és elmenekült a helyszínről.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a bejelentést követően adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként ma 13 óra 30 perckor Újszentivánon elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A házkutatás során a lány telefonját lefoglalták a nyomozók.

A 28 éves férfit a rendőrök kifosztás bűntette és szexuális erőszak bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és előterjesztést tesznek az ügyészség felé az előzetes letartóztatásának indítványozására.

MH-CSMRFK