Makó

Az élő fa is része a makói Zöldháznak – képgalériával


Bojtor Boglárka – Makó

A Zöldházhoz két tanösvény is kapcsolódik, melyeken végighaladva a Marossal és a Maros-partján elő állatokról és növényekről gyűjthetnek be információt az érdeklődők. Az ide tartók már messziről kiszúrhatják a magas fát, amit beépítettek az épületbe, így mutatva a természet közelségét. A lépcsőn felmenve egyből a konferencia teremben kötünk ki, ahol gyönyörű kandallók fogadják a látogatót, tehát akár télen is rendezhető egy-két program. Ehhez egy kis melegítő konyha és kisebb termek kapcsolódnak, ahol majd a tanárok könyveiket és egyéb eszközeiket el tudják zárni.

A teraszon körülbelül harmincan tudnak leülni, ami majd az első tavaszi napsugaraknál lesz jelentős, de aki akarja, még a vénasszonyok nyarát is kihasználhatja. Az épületben mosdó és tusoló is van, de sajnos az éjszakát még nem lehet itt tölteni. A Tarzan-házak felújítására beadott pályázat ugyanis nem nyert.

Ma már a délelőtt során folyamatosan jöttek az érdeklődök, többen kisgyermekkel. Szerencsére az idő is jó, így a tanösvényeket is be lehet járni, és a több kilométeres táv után már a napi mozgás is kipipálható.

Képriportunk az épületről:

És a tanösvényről: