Makó

Lázár János: csak a jó makói programot támogatjuk!


Lázár János a következő hetekben újra körbejárja körzetének településeit, hogy újabb tapasztalatokat szerezzen – jelentette be a Rádió 7 ma délelőtti élő műsorában, ahol számos telefonáló kérdésére is válaszolt. Többek közt elmondta: magyar-román megállapodás keretében szeretnék újjáépíteni a magyarcsanádi Szent Gellért-hidat.

Arra a kérdésre, hogy mi a különbség Makó és Vásárhely között, azt mondta: Az emberekben nincs sok különbség. A 4-es választó kerületben főként a határmenti települések vannak a legrosszabb szociális helyzetben. Makó és Vásárhely között visító különbségeket nem láto. Mindkét városban nagyon nagy lehetőségek vannak. Közösségszervezésben és a politikai életben azonban más a helyzet a két településen.

Hozzátette: nagy lehetőség Makó számára, hogy Makovecz Imre szellemi hagyatékai megvalósulhatnak, melyeket a kormány is támogat. Ez Makónak turisztikai előnyt jelenthet.
A  makóiak sportolási lehetősége korlátozottabb, mint a vásárhelyieké hiszen Makón egyetlen tanuszoda van. Mire lehet számítani ezen a téren? – érdeklődtek. Lázár János szerint ezt a választások után a polgármestertől kell megkérdezni. Egy város fejlesztése nagyban függ a polgármestertől – tette hozzá.

A térség országgyűlési képviselője arra a kérdésre, hogy Makó esetében mi a tétje a választásoknak, azt mondta: Mindenhol, minden választásnak van tétje. Arra kérte a választókat, hogy menjenek el szavazni, s azt tanácsolta, hogy előtte nézzék meg a jelöltek programjait. Hangsúlyozta azonban, hogy a helyhatósági választás nem pártpolitikai kérdés. A kormány az új helyhatóságok létrejötte után csak azt veszi majd figyelembe, hogy a polgármesternek és a képviselő-testületnek milyen városfejlesztési elképzeléseik vannak. Mi csak jó programok mellé fogunk oda állni – válaszolta Lázár János. Hozzátette: Minden településnek magának kell eldöntenie sorsát, de vannak olyan ügyek, például az iskola, amelyben együtt kell működni.

– Én a változást támogatom Makón, ha ez a vezetés marad, az nem előre, hanem zsákutcába viszi a makóiakat. Nem látom, hogy az elmúlt években áttörést lett volna Makó életében. Stagnálás van. 20 év nagyon sok idő, szerintem ez a korszak alkalmas arra, hogy változás legyen. A változásban látom a lehetőséget – szögezte le. Úgy látja Makón a baloldal pártpolitikai kérdést csinál a választásokból. Létérdekük, hogy hatalmon maradjanak. Az a városi elit, akik kézben tartották a dolgokat, most mindent elkövet, hogy élen maradjanak, s szó sincs a település fejlesztéséről – jelentette ki a miniszter.

Az úthálózat fejlesztésével kapcsolatos kérdésre elmondta Makón a csatornázás után most kezdődött útfelújítási program. Az úthálózatra most nagyon sokat költenek. Farkas Éva (Fidesz-KDNP) programjában is szerepel az útfelújítás. Három éven belül minden utat portalanítanának.

A földeáki út Makó és Vásárhely közötti szakasza pedig egy éven belül megújul.