Hírek

Éberek voltak a nagylaki és szegedi rendőrök


A szegedi és a nagylaki határrendészek 25 esetben összesen 120 illegális migránssal szemben intézkedtek 24 óra leforgása alatt. Munkájukat a Készenléti Rendőrség járőrei és a polgárőrök segítették. A legtöbb határsértő Ásotthalom, Mórahalom és Röszke térségében próbálkozott illegálisan bejutni a schengeni övezetbe.

A legnagyobb számú csoport tegnap 16 óra 50 perckor Ásotthalom külterületén került rendőrkézre. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a készenléti rendőrökkel és a polgárőrökkel együttműködve 9 szír és 5 afgán férfit, valamint egy afgán nőt fogtak el.

A rendőrök 4 embercsempészt is őrizetbe vettek. Az egyenruhások tegnap 14 óra 40 perckor a Tompai Kapu úton állítottak meg két  személyautót. A járművekben 4 koszovói határsértő utazott, akiket egy francia, egy koszovói és egy bolgár állampolgár segített. Néhány órával később az M5-ös autópályán tartóztattak fel egy kisbuszt a járőrök. A Volkswagen Transporterben utazó 10 szír migránst egy szerbiai férfi szállította Nyugat-Európába.

A négy férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, míg a határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek.

MH-CSMRFK