Makó

Makói Fidesz: a kampány része a főtéri üres üzletek bérbeadása“Mindenkit örömmel értesülhetett arról, hogy a főtéri, kiürült üzletekbe újabb bérlők költözhetnek. Egy turisztikára építő városban nemcsak gazdasági, de városképi szempontból is sokkal előnyösebb, ha az idelátogatók nem leromlott, kiplakátolt, üres üzleteket hanem egy nyüzsgő városközpontot találnak” – írja hírportálunknak küldött, a makói Fidesz álláspontját tükröző levelében Bakos Tamás.

A párt helyi alelnöke szerint “az egyetlen dolog, ami beárnyékolja ezt az eredményt, hogy éppen választások előtt mutat hajlandóságot arra a jelenlegi városvezetés, hogy mérsékelje a bérleti díjakat és hajlandó átvállalni a beköltöző vállalkozások felújítási költségeit is. Mindezt olyan vállalkozásoknak, amelyek nemcsak hogy nem makóiak, de olyan szolgáltatást nyújtanak, amelyek megtalálhatóak a városban és valószínűen csak rontani fogják a hasonló, helyi vállalkozások piaci helyzetét.

“Az elmúlt négy évben hiába kérték a helyi vállalkozások a bérleti díjak csökkentését, kérésük süket fülekre talált. Hiába kérték többen, hogy az általuk bérelt, leromlott önkormányzati üzletekre fordított kiadásaikat beszámolják a bérleti díjba, azzal sem jártak sikerrel, nemhogy az önkormányzat önköltségen kialakítsa nekik a működéshez szükséges körülményeket. Ez – úgy látszik – Makón csak az „idegen” vállalkozások kiváltsága” – sorolta Bakos Tamás.
Szerinte a városnak sokkal átgondoltabb vagyongazdálkodásra és a helyi vállalkozásokat előnyben részesítő önkormányzatra van szüksége, nem pedig választások előtti kampány intézkedésekre négy évente!
“Ezért készült el a FIDESZ-KDNP programja, mely a több mint 1800 visszaérkezett konzultációs levél eredményeképpen a makói lakosok ötleteit is magában foglalva ad hosszútávú megoldást Makó társadalmi és gazdasági megerősödésére” – közölte BakosTamás, a Fidesz makói elnökhelyettese.