Makó

A tegnap városa helyett a jövő Makóját kell építeni!


Kovács Sándor képviselőjelölt azt ígérte a fórum résztvevőinek, hogy újjáválasztása esetén az 1-es választókerületben a következő 5 éves ciklus alatt felújítják az Almási utcai iskola épületét, évente 4 utcában oldják meg a csapadékvíz elvezetést és évente 6 utcában folytatódik majd az önerős járdaépítés. A jelölt elmondta, hogy hiába nyújtotta be a jelenleg folyó járdaprogramba a legrosszabb állapotban lévő utcákat a körzetben, azokból 12-t kihúzott a polgármester.

Farkas Éva és Kovács Sándor az érdeklődők gyűrűjében.

A jelölt labdafogó hálót szereltetne a Magyar utcai játszótéren, megoldaná a Petőfi téri sportcentrum parkolási gondjait és rendbe, pihenésre is alkalmassá tétetné a teret, új gyalogátkelőket létesítene a Kossuth és a Kálvária utcákban, évente 2 világítótestet szereltetne fel a választókörzet éjszaka sötétebb részein, illetve szorgalmazná a II. világháborús emlékmű felújítását és a ’70-es árvíz 45. évfordulójára egy emlékjel állítását.

Kádár József, a 2. választókerületben képviselőjelöltje azt ígéri, hogy megoldják a kisposta bővítését, felújítják az újvárosi nyugdíjas klubot, rendszeresen karbantartják a külterületi utakat, megszüntetik a külterületi illegális szemétlerakókat és szelektív hulladékgyűjtőket helyeznek el a  város több pontján. De befogják a gazdátlan kutyákat, folytatják a járdaépítési programot, füves és az újvárosiak számára ingyenesen használható focipályát építenek a Búza utcán, felújítják a makó-rákosi orvosi rendelőt, a rákosi közmunkásokat helyben és nem Makón foglalkoztatnák, megoldanák a rákosi iskolások és az idősek Makóra utaztatását, illetve felére csökkentenék a mezőőri járulékot.

Kádár József mindenkinek kiosztotta választókerületi programját.

Farkas Éva Erzsébet mindkét utcafórumon hangsúlyozta: a makóiak segítségével írt programja minden elemét egyeztették a kormánnyal és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, a makói-vásárhelyi választókerület országgyűlési képviselőjével. Elmondta: az elmúlt húsz városfejlődése nem egy embernek, hanem a makóiak közösségének köszönhető. Az előző két évtized fejlődése után azonban mára a város stagnál, ezért változásra van szükség. Hozzátette: az embereknek el kell hinniük, hogy október 12-én képesek lesznek a változtatásra, hogy a tegnap városa helyett a jövőjét építsék.

+++

Czirbus Gábor csütörtökön délután 5-kor Szent István téren a gimnázium előtt, Weszelyné Véghseő Henriett ugyancsak csütörtökön délután 6-tól a Szép és Almási utca sarki játszótéren tart fórumot.

Pénteken délután 5 órakor a Hajnal és a Kazinczy utcák találkozásánál dr. Hadik Györggyel, majd 6 órától a Tulipán utcai óvoda előtt dr. Sánta Sándorral találkozhatnak az érdeklődők. Valamennyi fórumon részt vesz Farkas Éva Erzsébet.