Makó

Bérbe adták a Hóvirág cukrászdát – 66 milliót vasal be a város a Víziközmű Kft-től


A Givaudan Hungary Kft. makói gyára által víziközmű fejlesztés címén fizetett 57 millió 750 ezer, míg a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. által ugyanezen a címen megfizetett 8 millió 400 ezer forintot szeptember 19-ig kell átutalnia a makói önkormányzat számlájára a pénzeket eredetileg megkapó Makó-Térségi Viziközmű Kft-nek – kötelezte a víziközmű céget tegnapi rendkívüli ülésén, egyhangú döntéssel, a makói képviselő-testület.

Az összesen 66 millió 150 ezer forintos összeg sorsáról az idén június 25-i rendes ülésén már döntött a testület, most annak fizetési határidejét határozta meg.

A képviselők hozzájárultak, hogy a makói víz- és szennyvízszolgáltatást nyújtó Alföldvíz Zrt. az önkormányzat helyett és nevében benyújtsa a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a helyi viziközművek felújítási, pótlás és beruházási tervét.
A testület döntött arról, hogy a kiírt pályázat egyetlen jelentkezőjének a LAHRS Kft-nek szeptember 20-tól 10 évre bérbe adja az egykori Hóvirág cukrászda, a bérpalota földszintjén lévő 288 négyzetméteres egykori üzlethelyiségét, havi nettó 118 ezer forint (ez négyzetméterenként 410 forint) bérleti díjért. A pályázó vállalta, hogy a saját költségén alakíttatja át a helyiséget, melyben kávézót és pizzériát fog üzemeltetni.