Makó

Nyárfával ütközött a motorvonat


A legtöbb csapadék Szentesen és környékén esett, ezen a területen 60 millimétert mértek a szakemberek, míg Szegeden 24 milliméter volt a területi átlag. A tűzoltói beavatkozások is ezen adatok függvényében alakultak a megyében.

Szombaton összesen húsz alkalommal riasztották a megyei tűzoltókat, két tűzesetnél végezték el a kárelhárítási munkálatokat, valamint három helyen kellett vizet szivattyúzniuk a tűzoltóknak. A szombati napon legtöbbször kidőlt fáknál kellett beavatkozniuk az egységeknek, 14 helyen fordultak ki nagyméretű fák a felázott talajból.

Vasárnap a víz volt az úr Csongrád megyében is. Nyolc esetben veszélyeztette a csapadékvíz az ingatlanokat. Szentes területéről érkezett a legtöbb jelzés. A szentesi és a csongrádi tűzoltók egész éjjel dolgoztak a károk elhárításán. Szentesen, a Hajnal utca egyik tanyáján az állatokat is veszélyeztette a nagy mennyiségű csapadékvíz, de az eső adott munkát többek között a Dózsa György utcában, a Budai Nagy Antal utcában, valamint a Gógány utcában.

Vasárnap a víz mellett a kidőlt fák miatt avatkoztak be a tűzoltók. Nyolc esetben kellett épületre, kerítésre vagy épp úttestre dőlt fákat eltávolítaniuk a rajoknak. Hétfőn hajnalban a Szentes és Csongrád között közlekedő motorvonat pályájára dőlt egy nyárfa. A vonat sofőrje későn észlelte a sínekre dőlt fatörzset, az ütközést nem tudta elkerülni. Az eset során személyi sérülés nem történt, a két szerelvényből álló vonat a síneken maradt. Az esethez a csongrádi egységeket riasztotta a műveletirányítás, akik két láncfűrésszel darabolták fel a fatörzset.

Sorra érkeztek és érkeznek most is a jelzések a katasztrófavédelem szegedi műveletirányítására, a kárelhárítási munkálatok hétfő délelőttre is áthúzódnak. Az egységek folyamatosan kapják az új címeket, a kárelhárítási munkálatok előreláthatólag hétfő délutánig elhúzódnak – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a katasztrófavédelem megyei szóvivőjétől.

Illusztráció: MTI Fotó Varga György