Makó

Ellopta a dédnagymama kötvényeit


Egy szegedi lakos tett bejelentést a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába augusztus 27-én arról, hogy lakásukból ismeretlen személy értékpapírokat tulajdonított el. A férfi elmondta a rendőröknek, hogy amíg ő és felesége dolgozni voltak, csak az idős nagymamája tartózkodott otthon és ebben az időben tűnt el a felmenő tulajdonát képező több százezer forint értékű kötvény. Az idős nő elmondása szerint dédunokája látogatta meg aznap délután. Az unoka személye azonnal gyanússá vált a nyomozóknak, ugyanis nem ez volt az első eset, hogy összetűzésbe került a családdal.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként szeptember 9-én elfogták és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították a 21 éves I. Nikolettet. A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy amíg dédnagymamája aludt, ellopta az ő tulajdonában lévő kötvényeket, amiket pénzre váltott és elköltött.

A nyomozók I. Nikolett ellen – őrizetbe vételének elrendelése mellett – lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

MH-CSMRFK