Makó

Éjszaka is látnak majd a makói térség új térfigyelő kamerái


A makói szennyvízcsatornázási projekt részeként szerződést írt alá Buzás Péter polgármester és Czájder Gábor, a budapesti Preventív-Security Zrt., valamint a szegedi BGL-NET Kft. konzorcium ügyvezetője ma a makói városházán, arról, hogy a makói térségben 120 térfigyelő kamera ügyeli a közterületeken megvalósított, nagy értékű gépészeti berendezéseket, valamint járulékosan a közbiztonságot.

A makói önkormányzat 2010-ben a Biztonságos Makó program részeként több mint 90 térfigyelő kamerát telepített a rendőrséggel együttműködve a város közterületei védelme érdekében. Ma már 101 kamera működik a városban – emlékeztetett az előzményekre a polgármester. A tárfigyelők képeit a rendőrség épületében figyelik. A város a rendszer működőképességéhez, karbantartásához évi 4 és 5 millió forinttal járul hozzá.

A szennyvízcsatornázás keretében közterületeken megvalósított, nagy értékű gépészeti berendezéseket magába foglaló átemelők is igénylik a védelmével kapcsolatos közbeszerzést a fővárosi  Preventív-Security Zrt., valamint a szegedi BGL-NET Kft. konzorciuma nyerte. A rendszer kialakításának költsége megközelíti a nettó 85 millió forintot. A beruházás Makót és a projekt megvalósítására társult településeket érinti.

A térfigyelő kamerák képeit mutatja egy pedagógus a gyerekeknek a makói kapitnyság tavalyi nyílt napján.

A szerződés értelmében 120 fix megfigyelési pontú IP kamerás biztonságtechnikai rendszer kerül kiépítésre a szükséges kiegészítők, szünetmentesítést biztosító eszközök, rögzítő berendezések, adatátviteli eszközökkel együtt. A szennyvízátemelők közvetlen környezetében új telepítésű – a környezeti viszonyoknak megfelelő magasságú – könnyített kivitelű acéloszlopokra szerelik fel a kamerákat, melyek éjszaka is kiváló minőségű képeket szolgáltatnak majd.