Makó

2000 négyzetméter falat festettek ki a nyáron a makói közmunkások


Buzás Péter polgármester a Kálvin óvodában tartott sajtótájékoztatón megköszönte a közfoglalkoztatottak munkáját mondván: komoly segítséget nyújtanak a városi intézmények és a közterületek karbantartásában a városháza és a Makói Kommunális NKft. közös felügyelete mellett. 

A 3 szakirányú végzettségű férfi és 20 hölgy számos állagmegóvási, karbantartási munkát végzett el, így a Kálvin óvodában közel 40 helyiségben 2000 négyzetméternyi falat festettek ki, 58 ajtót és 245 négyzetméternyi ablakkeretet mázoltak és cserélték a törött, repedt üvegeket valamint 200 négyzetméternyi lambériát és korlátot lazúrozott végezte.

Az állagmegóvásra beosztott közmunkások mindezek mellett felújították a Just Gyula utcai és a Megyeház utcai nyugdíjas klubot, a Tulipán utcai rendelőt és az egykori ügyvédi munkaközösség épületének folyosóját, lépcsőházát és wc-jét, a Makó-Rákosi közösségi házat, a Kassai utcai óvodát, a Maros-parti strand fa öltözőit, szinte az összes játszóteret, a buszvárókat, számtalan virágládát, kerékpártárolót, több mint száz köztéri padot, valamint hulladékgyűjtő edényt és hirdető táblát.