Makó

Vendégházzá szépült a Maros parti tűzoltó üdülő – videóval


A Makó és Térsége Turisztikai Egyesület tavaly nyáron adta be a pályázatát, s idén januárban nyerte el a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programtól azt a 33 millió 356 ezer 58 forintot, melyből az önkormányzat előfinanszírozásával közbeszerzési pályázatot írhatott ki az egykori Maros parti tűzoltó (korábban FÉG) üdülő  teljes átépítésére, modernizálására. A munkálatok elvégését a makói Amadinus ’99 Kft. nyerte el, mely ügyvezetője, B. Szűcs Antal, a ma késő délutáni avatón jelentette készre a Flórián Vendégházzá átalakított üdülőt Buzás Péternek, a Marosvölgyi Leader Egyesület elnökének és Rozsnyai Évának, a Turisztikai Egyesület elnökének.

Az udvar felőli oldal.

A megnyitón – melyen közreműködött az Irisz táncegyüttes – elhangzott: „Közösségi tér a folyóparton” pályázatnak köszönhetően újabb cseppel gyarapodott a makói turizmust jelentő iparág, mely jelenleg 136 embernek ad kenyeret, s végre makói vállalkozás nyerte el a kivitelezés munkálatait.

A Flórián Vendégház nem csak hatalmas közösségi teret, de szállást is biztosít az itt pihenni, illetve bulizni kívánók számára.

További képeink  megnyitóról: