Makó

Mindent eltüntettek a Kálvária utcai temetőből


Szülei katolikus temetőben lévő sírjánál jár a hét elején egyik makói olvasónk, aki elkeseredetten tapasztalta, hogy hatalmas, méteres gaz borította a sírkert egyes részeit. Két hónappal korábban még rendezettnek találta a parcellákat. A hét eleji állapotot fotón is megörökítette.

A Facebookon közzétett panasza nyomán (a helyzetet személyesen senkinek sem tette mindezt szóvá), illetve attól függetlenül a temetőgondnok gyorsan intézkedett, hiszen a hét végére az időjárás miatt hatalmasra nőtt gazt mindenütt levágták.

A temető a hét elején olvasónk fotóján és amit hét végén tapasztaltunk.

– Nem a gazzal van probléma, hiszen azt folyamatosan újra és újra levágják, hanem azzal, hogy még mindig tolvajok garázdálkodnak. Tavasszal kiültettem a virágpalánták, de másnap, amikor jöttem locsolni azokat egy sem volt meg nagymamán sírján. Arról néhány éve előbb a bronz keresztet, majd a betonból készült virágtartókat is elvitte valaki. Az előbbi sorsát sejtem, de hogy az utóbbival mit csinált a tolvaj, nem tudom – mondta Nagy Pálné egy másik temetőlátogató.

Többen arról beszéltek, hogy időnként a csokroknak is lába kél. Egyik hozzátartozó a szüleire vásárolt csokrot néhány nappal később a temető másik felén nyugvó fia sírja melletti sorban találta meg, egy ismeretlen nyughelyén.
– Biztos, hogy az én csokrom volt, hiszen a szalagjára ráírattam, hogy mama halálának 35. évfordulója alkalmából. Ezt egy férfi nyughelyén fedeztem fel, felfigyelve az enyémhez hasonló csokorra – mondta.