Makó

Jelöltet cserélt a makói Jobbik


A Jobbik mai sajtótájékoztatóján Zeitler Ádám választókerületi kampányfőnök bejelentette, hogy sikeresen leadták az ajánlóíveket a múlt hét végén illetve e héten elején. Ez alól egy választókerület volt kivétel, a 2-es számú, ahol időközben jelöltet cserélt a párt. Szabó Csilla ugyanis szakszervezeti munkája miatt nem tudta vállalni e nemes feladatot, helyette dr. Szabó Attilát, klinikán dolgozó baleseti sebészt, Csongrád megyei baleseti felülvizsgáló szakorvost indítják. Az új jelölt hétfőn mutatkozik be.

Kiss Attila polgármesterjelölt a munkahelyteremtéssel kapcsolatosan ismertette a Jobbik elképzeléseinek egy részét. Elmondta: létre kívánják hozni az Integrált Mezőgazdasági Fejlesztési Központot, amely a térség “agráragyaként” működne. A központban helyett kapna egy kutató intézet, egy marketing, kereskedelmi és minőségi osztály, valamint egy oktatásért felelős csoport is lenne.
Szintén fontos pont a város határ közeli fekvésének kihasználása a kereskedelem segítségével. Emellett a turisztikai fejlesztésekre is költeni kell, a szálláshelyek bővítése mellett egy 50 méteres uszodára is szükség van. Ezzel fenntarthatóvá kívánják tenni a fürdőt, illetve az ide érkező turisták már a pénzüket is el tudnák költeni.