Hírek

Útban volt a hagymafesztiváli házikó, hát arrébb tolták


A korábbi éveknél jóval közelebb tették le a pénteken kezdődő Hagymafesztivál kiállítói egy részének hely adó fa házikókat a Fő téren, így azok háta az OTP felőli üzletsor portáljától egy méterre került. Ez nem mindenkinek tetszett.
– Hiába tiltakoztam ide tették közvetlen az üzletajtóm elé, azt mondták, hogy beleegyeztem, pedig szó sem volt erről – panaszolta hírportálunknak a helyszínen Antal György, a Bross ékszerbolt tulajdonosa. Elmondta, hogy ezért alig lehet bejutni az üzletébe, de a többibe is, pedig a fesztivál idején is nyitva lesz. Attól tartott, hogy a házak mögötti területre hánynak majd a magokon uralkodni nem tudó emberek. Majd hozzátette: hiába kereste Bálint Mártát, nem tudott vele beszélni.

Eredetileg így nézett ki a helyzet. De aztán megszüntették.

Mi azonban megtaláltuk: – Azért döntöttünk úgy, hogy hátrébb, az üzletek kirakatához közelebb telepítjük a házikókat, mely tavaly olyan hatalmas volt a tömeg a Hagymafesztiválon, hogy egyszerűen nem fértek el előttük. Ez ügyben 2-3 megbeszélést is tartottunk az üzlettulajdonosokkal, akiket én is körbejártam – mondta. Hozzátette: a koncerteken biztonsági őrök vigyáznak majd a rendre, s arra, hogy a panaszos által említett balesetek ne forduljanak elő, ráadásul ez alkalommal is  konténervécé szolgálja majd a vendégek szükségleteit.

A Makó Városi Kulturális-Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője egyébként nem csak az előzményeket mondta el, de azonnal intézkedett, s a panaszos megelégedésére arrébb tolatta az ékszerbolt ajtaja előtti a faházat.