Makó

Befejeződött a makói pszichiátria átépítése


Az 54 millió 214 ezer 536 forint uniós támogatásból idén januárban indult munkálatok azzal kezdődtek, hogy az épület hátulsó frontján állványt építettek, a padlásteret megbontották, az épület oldalán az akadálymentesített bejárót építettek, illetve a 60 ágyas osztály jelenlegi bejáratát a munkálatok idejére ideiglenesen lezárták. Az épület 1600 kilós teherbírású, 21 személy szállítására is alkalmas új liftet kapott.

Az építkezés során a kivitelezők kiemelten figyeltek arra, hogy a pszichiátriai betegségben szenvedőket ne zavarják, azért is készül az új, ideiglenes bejárat. A munkaterület és a betegellátás egymástól elzárt részen zajlott.

– Az emeleti tetőteret építették be, igaz az jelenleg még üresen áll, úgy tudom,hogy a műszaki átadása teljesen még nem fejeződött be – mondta dr. Prehoffer Ágnes. A pszichiátriai osztály megbízott vezető főorvosa hozzátette: itt fogják berendezni a tízágyas pszichiátriai nappali kórházat, melyet az elkészült lifttel lehet megközelíteni, azz majd nem kell majd lépcsőzniük a betegeknek.
Itt új, a csoportos terápiáknak is helyt adó közösségi teret, illetve a szükséges vizesblokkot is megépítették, s a támogatásból az osztály feladatainak ellátásához kellő eszközöket, illetve a berendezéseket, bútorzatot, számítógépet is megvásárolták.