Makó

Elsősöket avattak a makói tanévnyitón – képgalériával


A művészeti diákok és a Ladybird balettosai és az Almási tagiskola diákjai is felléptek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ma délután 6 órakor a Hagymaház szabadtéri színpadán rendezett ünnepi tanévnyitóján.

A diákokat és szüleiket Farkas Éva tankerületi igazgató köszöntötte, aki ünnepi beszédében hangsúlyozta, nem csak az egykori tanárok örülhetnének a mai diákok teljesítményében, de nem csökkent az iskola mai tanárainak elhivatottsága sem. Az erőfeszítéseknek köszönhetően 20 százalékkal csökkentek a tankönyvek ára, s a diákok 60 százaléka ingyen kapja a tankönyvét ebben a tanévben. Az oktatás pedig a tanárok számára erkölcsi és anyagi elismerést is biztosít majd.

Balett is színesítette a műsort.

A múlt tanév végén és a nyári szünetben összefogással megújult a Bagolyvár, mely a művészeti oktatásnak ad teret, de végeztek felújítási munkálatokat az Almási utcai valamint nagyéri és a királyhegyesi tagiskolákban is. Az idei tanévet az intézményben pedig majdnem százzal több diákkal kezdik, mint az előzőt – a teljesség és a megújulás jegyében.

Az elsősöket mind felavatták.

Kincses Tímea iskolaigazgató tanévnyitó beszédében külön szólt az elsősökhöz, a végzős osztály tagjaihoz és a 2-7-esekhez, és arra kérte a szülőket, hogy bízzanak a pedagógusokban, akik nyitottak, együttműködők s felkészültek, de nem tévedhetetlenek.
Elmondta: ebben a tanévben már négy első osztályt indíthattak a nagyszámú jelentkező miatt, s valamennyi művészeti oktatás is elindul kiváló művésztanárok vezetésével. Azt kívánta, hogy az intézmény ebben a tanévben a lehetőségek iskolája legyen.

Képeink a tanévnyitóról: