Makó

Makói termálprogram: most a rosszul illesztett csövek jelentik az újabb akadályt


Bár 99,9 százalékban nem a makói önkormányzathoz tartozik a makói termálprogram, ám Kovács Sándor települési képviselő a szerdai testületi ülésen immár sokadjára érdeklődött ez ügyben Marosvári Attila alpolgármestertől. A programot két éve kellett volna befejezni, de eddig nem sikerült termálvízzel fűteni az 1500 makói ingatlant.

Az alpolgármester elmondta, a 2007-ben megindult program  sikeresen befejeződött, működik a termelőkút míg a két Harmat utcai visszasajtoló kút működési engedélye is napokon belül megérkezhet.
Kiderült, hogy a számos buktatóval tarkított kivitelezési munkálatok ellenére a rendszer működőképes, s az alpolgármester bízik abban, hogy az hiba nélkül működik majd.

A termálprogram szandáljába azonban ismét kavics került, ugyanis kiderült, hogy az egyik korábbi alvállalkozó rosszul illesztette össze a Kelemen László utcán a csövet, így azt a fővállalkozó Materv Kft-nek teljesen ki kell cserélnie. Az alpolgármester bízott abban, hogy nem lesz fennakadás a távfőtésben, hiszen eddig sem volt, annak ellenére, hogy a 445 millió forint uniós támogatást elnyert termálprogramot már 2012-ben be kellett volna fejezni.