Hírek

Több rendőrt szeretne a Jobbik a makói utcákra


Papp Krisztián, a Jobbik 8-as választókerületi képviselőjelöltje mai sajtótájékoztatóján elmondta: a térségben és Makón egyre nagyobb gondot okoz a közbiztonság kérdése. Éppen ezért a párt Návay tervének megfelelően – a rendőrséggel egyeztetve – több rendőrt szeretnénk az utcákra. Újjászerveznénk a városőrséget és a kiskerti lopások megakadályozása érdekében megerősítenénk a mezőőrséget. A lakó- és pihenőövezetekben élők nyugalma miatt, szabályoznánk az ott található kocsmák és szórakozóhelyek nyitva tartását is.

Papp Krisztián jelezte, hogy a közbiztonság a saját kerületében is problémás, főleg a játszóterek és a buszmegállók környékén.
Választókerületi programjában szerepel az Almási utcai, a Kassai utca és Juhász Gyula téri játszóterek bővítése, felújítása, a Zrínyi utcai óvodánál jelzőlámpás gyalogos-átkelőhelyet hoznának létre, összekötnék a Kórház utcát a Liliom utcával, pormentessé téve az ér partján lévő utat, közösségi teret alakítanának ki a Miklós utcánál, és a Juhász Gyula téren, de teljesen megújítanák a Juhász Gyula téret, parkosítással, padkihelyezéssek és a focipálya rendbetételével. A használaton kívüli önkormányzati ingatlanból pedig rendezvényházat alakítanának ki.

Kiss Attila polgármesterjelölt mindezekhez hozzáfűzte: a közbiztonság kérdését akkor is könnyebben sikerülne kezelni, ha a szépkorúakra itthon élő és dolgozó gyermekük, unokájuk figyelne. Úgy látja, hogy az az igazi probléma, hogy az idősebb korosztály gyermekei és unokái menekülnek a városból.