Makó

Jó fejeknek bizonyultak a JAG tanárai


Bojtor Boglárka – Makó

– A kétnapos gólyatábort már három éve megrendezzük az iskolában, mindkét napon reggel kilenctől délután ötig – mesélte Telbisz Éva, aki az egyik kilencedikes osztály osztályfőnöke lesz szeptembertől. – Az első nap legfőbb célja az ismerkedés. Szegedről a Nagyító Alapítvány önkéntesei jöttek ebben segíteni nekünk, mindannyian retro stílusú bőröndökkel, amiben a feladatok eszközei megtalálhatók – mondta.

Retro bőrönddel érkeztek a segítők.

A regisztrációkor minden osztály különböző színű; piros, kék, zöld, citromsárga és narancssárga karszalagokat kapott, így könnyű megtalálniuk társaikat a kis gólyáknak. A szerda délelőtti játék után iskolabemutatás következett, majd tizenkét állomásos akadályverseny. Itt volt kötélfutás, lufiseprés és még tojásfutás is.  

– Mi már ötödikes korunk óta ide járunk, azért szeretjük a JAG-ot, mert helyben van, és a tanárok is jó fejek. Nagyon jó ötlet volt a gólyatábor is, hiszen olyan embereket is megismerünk, akikhez eddig nem is szóltunk – mondta Kurusa Anna és Szilassi-Horváth Anna.

A nagyobbak…

Csütörtökön a táborozók “nyomot” hagytak a tantermükben, azaz kidekorálták azt. Különböző témák szerint díszítették ki. A legkisebbeknél persze a mesevilág szereplői jelentek meg a falakon, a gimnáziumot kezdők pedig evolúciós fával, baglyokkal, londoni sziluettel és tarsolylemezes díszekkel tették otthonosabbá a termeket, ahol a következő négy évben idejük nagy részét töltik majd.

… és a kisebbek.

Délután fakultációs tanárokkal ismerkedhettek meg, majd az osztályok külön bográcsban paprikás krumplit főztek. Az eszem-iszom után jött a gólyaavatás és a szokásos gólyaeskü. A tábort pedig igazgatói beszéd zárta.
A JAG-os gólyatáborban körülbelül száztíz gyerek vett részt, köztük egy ötödikes és négy negyedikes osztály. Szeptembertől az ötödik osztály osztályfőnöke Hős Orsolya lesz, a nagyobbakat pedig Telbisz Éva, Kárász Sándor, Fábján-Nagy Mária és Marosváriné Deák Zsuzsanna terelgeti majd a felnőtté válás mezsgyéjén.