Makó

Havi 250 ezerért dolgozik a külsős szakértő a Kommunális NKft-nél


A Makói Kommunális Nonprofit Kft-nél ismét alkalmaz a város külső szakértőt, aki ellenőrzi legutóbb adott tanácsainak megvalósulását a közpénzek hatékony felhasználása érdekében. Személye és alkalmazásának feltételei megegyeznek a korábbival, Bánfalviné Feldmann Ágota, havi 250 ezer forintot kap a munkájáért – erősítette meg értesülésünket a makói városháza.

A Makói Kommunális Nonprofit Kft-t, új nevén a Makói Városgazdálkodási NKFT-t tavaly október 15-e óta vezető havi 300 ezer forint fizetést kapó Mucsi Attila munkáját tanácsadóként idén április közepéig már segítette az orosházi Bánfalviné Feldmann Ágota. A havi 250 ezer forintos javadalmazásért dolgozó szakember tanácsaira a város is számított.

Bánfalviné Feldmann Ágota Magdolna az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója volt 2011. júniusáig, azaz nyugdíjba vonulásáig. Az év elején hírportálunknak elmondta: a városüzemeltetésben szerzett 30 éves tapasztalatai miatt nem csak Makó kereste már meg, de például Balatonalmádi és más települések is, hiszen Orosházán egy 1 milliárdos céget igazgatott eredményesen.

– Engem elsősorban azért kért fel szakértőként a makói önkormányzat, hogy segítsem az új ügyvezető munkáját, akinek nem volt városüzemeltetési gyakorlata. A feladatom elsősorban az, hogy a közmunkaprogramban szerzett tapasztalataimat adjam át neki. De én világítottam át a makói központi konyhát is, igaz már csak azután, hogy annak üzemeltetésére közbeszerzési eljárást írt ki a város – nyilatkozta az év elején. Hozzátette: hetente háromszor, illetve az önkormányzat igényeinek megfelelően többször is saját autóval érkezik Makóra. Akkor arra számított, hogy április 15-e után nem lesz már szükség tapasztalataira. Mucsi Attila addigra beletanul ebbe a munkába.