Makó

Mindenki örül a makói futópályának – szeptember végén avatják


Szeptember 30-án délután 4 órakor avatják majd fel a helybéliek által már nagy kedvvel használt Petőfi parki futópályát. Az építésre a Marosmenti Mocorgók civil szervezett pályázott, s a bruttó 34 millió forint körüli költségekhez a makói képviselő-testületet is adott 1 millió 314 ezret. Igaz, ezt a Mocorgóknak még nem kellett igénybe venniük.

– Eredetileg nem volt megszabva a pálya szélessége és hossza, ami elkészült az megközelítően 500 méter hosszú és 1,5 méter széles, és kényelmesen használható. Ilyen legközelebb Hódmezővásárhelyen, a népkertben található, igaz az nem két, hanem négysávos. A kivitelező Everling Kft. ráadásul a speciális szórt gumis úgynevezett rekortán borítás alá még egy plusz gumis réteget is készített, így a rugalmas pálya 3,5 centi vastag – árulta el Szilágyi Lajos, a Marosmenti Mocorgók elnöke. Hozzátette: a kivitelez ráadásul teljes körű garanciát is vállalt a gumiborításra.

Az erőgépeknek helyt adó részt is a speciális gumifelület borítja.

– Nagyon jó a pálya, magam is szívesen futok majd rajta, ha elmúlik a térdfájásom, s erre próbálom nevelni az unokámat is – mondta Kovács Sándor települési képviselő, aki a Petőfi park szomszédságában lakik. A választókerület képviselője egykor focizott, középiskolás korában tornázott, s egyébként is kocogni szokott, ha teheti. – A futópályával kapcsolatos pályázat kiírásakor fenntartásaim voltak a pálya helyszínével kapcsolatban, de az élet bizonyítja, hogy jó helyre került. Az pedig külön jó, hogy nem lett 2m széles, ugyan is így nem kellett több fát kivágni és a költség is csökkenhetett és nem kellett az önkormányzati támogatást felhasználni.

A parkban egyébként egy 11×7 méteres, szintén rekortánnal borított területen erőgépek is állnak, melyeket nagy buzgalommal használnak a fiatalok – sőt az idősebbek is.