Farkas Éva elmondta: alapelvei egyike, hogy ne a politikusok találják ki, mi jó a makóiaknak, hanem az itt lakók mondhassák el, mire van szükségük.

 A párt még augusztus elején indított kérdőíves konzultációt, amelyet személyes a vállalkozókkal és a polgárokkal tartott beszélgetések egészítenek ki. Eddig több mint ezer levelet kaptak vissza, vagyis a makói polgárok több mint tíz százaléka élt a lehetőséggel, hogy elmondja véleményét lakóhelyéről – tette hozzá a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.
Farkas Éva kiemelte, hogy A válaszadók 47 százaléka szerint az elmúlt húsz évben nem fejlődött eleget Makó gazdasága, 53 százalékuk pedig leszakadó városként jellemzi a települést. Az emberek 57 százaléka pedig a fiatalok elvándorlási kényszerét, a munkahelyteremtés hiányát tartja a legkomolyabb problémának.

– Polgármesteri programom, melyet szeptember végén ismertetek a makóiak programja lesz, annak érdekében, hogy minden helybeli nyertese legyen a változásnak – közölte, annyit elárulva. hogy annak egyik sarkalatos pontja lesz a női munkavállalók elhelyezkedésének segítése hiszen a meghirdetett állásokra elsősorban azok jelentkeznek, de kiemelten kell kezelni a nők szakképzésének indítását. Megválasztása esetén szakít az eddigi városvezetési hagyományokkal: tanácsadó testületet hoz létre.

A sajtótájékoztatón jelen lévő képviselőjelöltek is felvetettek különböző megoldandó problémákat. Kádár József a petrezselyemtermelés elősegítését, illetve egy zöldségfeldolgozó létesítését, Sánta Sándor a város által elhanyagolt rendelőfelújításokat és az orvosok Makón való letelepítését, Toldi János a körzetek közti kiegyensúlyozott járdaépítési program folytatását, Hadik György a csatornázás utáni vízelvezetők karbantartását, kiépítését, Kovács Sándor, a fiatalok helyben tartását, Wesekyné Végsheő Henriett a női munkavállalók helyzetbe hozását, míg Czirbus Gábor a városi sportélet fellendítését tartja az egyik fontos programnak.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest