Ismeretlen tettes felfeszítette a makói Dömötör Attila  a görög-katolikus temetőben nyugvó – szerettei sírjának fedlapját, s bele is ásott az alatta lévő hantokba.
A hozzátartozó alaposan megdöbbent, amikor hétfőn a helyszínen meglátta, hogy mi is történt.

– Valaki 2 sírt bontott fel. Édesanyámét és a 16-éves unokahúgomét és unoka bátyámét. Leástak a fedlap alatti földbe is, csak az alatt van még plusz betonréteg, így a koporsókig már nem jutottak el – árulta el Dömötör Attila, aki lefotózta a megrongált sírokat és feljelentést is tett a makói rendőrkapitányságon.

Az unokahúg feltört sírja. A tettes félrehúzta a fedlapot.

Arra a kérdésünkre, hogy mit is kereshetett az elkövető, azt mondta a hagyomány véget tudhatják vagy jelen lehetek a temetésen és láthatták az elhunytakkal elhelyezett értéket. Dömötör Attila azt mondta, hogy összesen 3 millió forint nyomravezetői díjat ajánl fel annak, aki segít kézre keríteni a tetteseket.

 A Makói Rendőrkapitányság a feljelentést követően ügyben rongálás bűntette elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást. A sértett nem kereste meg a rendőrséget nyomravezetői díj kitűzésével kapcsolatban – tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest