Makó

Gálaműsorral ünnepelt a Makó Budo Klub


Bojtor Boglárka – Makó

– Húsz éve nyaranként nemzetközi edzőtábort tartunk, ahol erre a műsorra is fel tudunk készülni. Ez a gála idén sem maradhatott el, hiszen most jubilálunk, huszonöt éve működik a Budo Klub – mondta Márton Imre alapító tag, az egyesület vezetője. – Most az ünnepnap igen szerencsétlenül esett, hiszen a hét közepén van. Sajnos a nyaralások és egyéb tevékenységek is hozzájárultak ahhoz, hogy nem lehet a színpadon az összes növendék. Ezt majd a decemberi év végi műsorban pótoljuk – tette hozzá.

Márton Imre klubelnök köszöntötte a gálaműsor résztvevőit és nézőit.

Az klub idei legjobb eredményét Kovács Norbert szerezte meg, aki az Utánpótlás Kick-box Magyar Bajnokságon első helyezést ért el, így kijutott a világbajnokságra. A klub tagjai remélik, hogy éremmel jön haza és Makó Evelin nyomdokaiba léphet. Erről Evelin is hasonlóan vélekedik, hiszen látja, ahogy Norbi folyamatosan fejlődik.

A műsorban több harcművészeti ág is bemutatkozott. A nézők így egy ázsiai utazáson vehettek részt. A kick-box és thai-box bemutatót hagyományos ökölvívás követte. Az előadás időpontja annyiból szerencsés, hogy a szeptemberi beiratkozásra többen kedvet kaphatnak. A közönség sorai közt többször el is hangzott, hogy „Anya én ilyenre akarok járni”.

Látványos bemutatókban nem volt hiány.

A harcok közt az aerobic szakosztály is bemutatkozott, melynek Pósa Mónika a vezetője. Ők a ’90-es évek második felében olvadtak az egyesületbe. Ahogy Márton Imre fogalmazott, így a jin és jang szimbólum is megtalálható a klubban. A szépséggel és a nőiességgel szemben a keménység és a harc. A táncosokat követte a taekwon-do és az aikido. A bemutatók közt Tóth Gábor, az egyesület elnöke elismeréssel köszönte meg Körömi Erik és Kóthy László munkáját, akik versenyeken való részvételükkel öregbítik az egyesület hírnevét. Rajtuk kívül még Héjja Lászlónak is köszönetet nyilvánítottak, hiszen ő minden évben Székkutason biztosítja a helyet az aikido tábornak nyaranta.

Mindenki megmutathatta mi tud.

Októberben még az aerobicosok regionális versenyt rendeznek a többiek pedig pofon partival készülnek, és a megszokott decemberi évzáró gála sem marad el.

További képeink a gáláról: