Makó

Mercedes esetkocsit kapott a makói mentőállomás


11 milliárdos fejlesztés zajlik az Országos Mentő Szolgálatnál – ismertette az autó átadóján dr. Zentay Attila, orvos igazgató, az OMSZ regionális szervezetének vezetője. Hozzátette 22 új mentőállomás épül az országban, elősegítve az eddig csak nehezen elérhető területek lefedését. A cél, hogy a bajba jutott embereken minél gyorsabban tudjanak segíteni, a segélyhívások 90 százalékában 15 percen belül a helyszínen legyen a mentő.

Világszínvonalú a felszereltsége.

Az OMSZ 200 mentőt vásárolt, amelynek nagy része már megérkezett. A régióba 29 új jármű kerül. De korszerű mentéstechnikai eszközöket is vásároltak, illetve az ország négy pontján, így Szegeden is, komoly szimulációs oktatóbázis létesül. Ráadásul valamennyi mentőállomáson a mentésben használatos alapkészségek, képességek fenntartására egy-egy skil központot hoznak létre.

A Makón átadott esetkocsi eleve mentőautónak készült. Az OMSZ, mely több évtizeden keresztül vásárolt autóikat, melyeket mentési célra ezt követően alakítottak át. most ezzel szakított a szolgálat eleve kész mentőautók szállítására írt ki pályázatot. A Makón már ma délután szolgálatba állított jármű üresen 28 millióba, míg az eszközökkel felszerelve több 40 millió forintba került.

dr. Zentay Attila és Farkas László a nemzetiszín szalaggal.

Farkas László, a járművet átvevő mentőállomás vezető elmondta: az eddig általuk használt jármű 10 évnél is idősebb volt. Az új kocsi nagyon korszerű, klimatizált, gyógyszerhűtővel ellátott autó, amelyben a székek a beteg irányába forgathatók, és az újraélesztéshez szükséges valamennyi eszközzel is felszerelték.