Hírek

A múlt és a jövő között kell választanunk


Ha bátrak vagyunk a változásra, akkor október 12-én épp úgy új keretet kell adnunk Makó fejlődésének, ahogy Szent István adott annak idején az országnak, hazánknak – hangsúlyozta ünnepi beszédében Farkas Éva, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a Jobb Makóért egyesület ma kora esti Szent István napi ünnepségén, az államalapító királyunkról elnevezett téren megjelent több mint 600 érdeklődő előtt.

Az ünnepi szónok felidézte első királyunk honalapító erőfeszítéseit, tetteit. akinek épp úgy választania kellett a magyar nép múltja és jövője között. Az utóbbit tette, így őrizte meg a magyarságot és az országot nekünk ma itt élőknek.

Az ünnepségen Molnár Bettina, a Bartók iskola volt diákja énekelte a Himnuszt a résztvevőkkel közösen, majd Szilágyi Éva operaénekes Tóth Zsolt zongorakíséretével adta elő Vincze Zsigmond- Kulinyi Ernő: Szép vagy Gyönyörű vagy Magyarország című dalát, majd Wolf Péter Ave Máriáját.

Szent István király imáját Iovanovici Afrodita egyetemi hallgató tolmácsolta, majd az új kenyeret Varga Attila római katolikus esperes-plébános, Kondrát Zoltán református lelkész igazgató, Pálfai Zoltán plébános és Bíró István görög-katolikus parókus szentelte és áldotta meg.

Az új kenyeret Farkas Éva férje és lánya segítségével osztotta ki a közönség valamennyi tagjának.
Az ünnepséget a Maros táncegyüttes fergeteges műsorát követően a Szózat közös éneklése zárta. Majd az est könnyebb részében az United együttes koncertjét láthatták az érdeklődők.

Videós összefoglaló:

További képeink az ünnepségről: